Acasa / Despre noi

Despre V-ALL Blue

Cine suntem?

O mare firma mica. De ce mare? pentru ca facem lucruri mari… Un produs de o calitate excelenta (asa cum e normal), pentru ca producem volume mari, dar putem mai mult, pentru ca vrem sa ajungem si sa ramanem cei mai mari - intotdeauna vrem sa fim numarul unu – deviza noastra este ALL THE BEST!
De ce mica? – pentru ca nu suntem decat 6 – un manager cu background de management social, o doamna la Laboratorul de analize, doi oameni la productie si doi oameni la vanzari – toti suntem tineri (28-45 ani) si dinamici. De ce dinamici – pentru ca vom creste ( in varsta ) si nu numai… Pentru ca nu avem decat 6 ani de activitate, dar efectiv doar unul in productia de AdBlue. Cu toate acestea am produs in anul scurs milioane (bune ) de litri de AdBlue

Suntem printre putinii producatori din Romania care au dreptul de fabricatie si distributie al produsului AdBlue. Avem dreptul de folosire a licentei detinute de BlueBasic, Italia, unul din promotorii crearii standardului de productie, analiza, stocare si distributie a AdBlue. AdBlue este o marca a VDA (Verband der Automobilindustrie) – Asociatia germane a industriei autovehiculelor. Aceste lucruri, toate importante sunt reglementate de Standardul ISO 22241. Suntem mandri si confidenti ca noi respectam acest standard, ca producem doar (asa) cum trebuie, ca produsul nostru respecta intru-totul cerintele. Nu e greu…

Materii prime de calitate

  • Apa demineralizata obtinuta prin osmoza inversa proprie, capacitate 5mc/h, parametrii de calitate permanent analizati si putem spune ca putem produce una dintre cele mai bune calitativ apa demineralizata de pe piata – folosibila inclusiv in industria farma. Apa obtinuta de noi are o conductivitate in jur de 1 µS. Ca idee In cazul apei potabile, legea in Romania mentioneaza o conductivitate maxima de 2500 μS/cm (microsiemens/cm). Cu alte cuvinte, ca apa sa fie considerata potabila, nu trebuie sa depaseasca 2500 μS/cm. A noastra are 1… Un alt reper dupa care ne putem ghida: EPA (United States Environmental Protection Agency) atrage atentia ca apa de baut ar trebui sa aiba maxim 500 mg/l (500 ppm (parti per million)) care coincide cu aproximativ 1000 μS/cm. A noastra are 0,2 – 0,6 mg/l
  • Urea – este mereu cea speciala pentru AdBlue, chiar daca asta impica un cost mult mai mare ( ea fiind cu 10% mai scumpa decat cea agricola – care nu respecta parametrii de calitate ceruti de ISO 22241, dar nu neaparat de aici deriva costul mare, ci din pretul transportului – o aducem de la distante mari – 2000 km, pentru ca nu se produce la noi sau prinprejur)
  • Instalatia tehnologica, atat din punct de vedere constructiv – materialele folosite – inox ANSI 316 si HDPE Blue ( doar pentru tancurile de stocare apa si AdBlue, produsa de Simona - Germania), dar si tehnologic – sistem aproape in totalitate automatizat - PLC Siemens, senzori de nivel Endress Hauser si Wenglor, senzori de temperature Guenther, 34 vane automate inox de 2,1/2” si 3” cu electroventile Festo, si mai ales debitmetru Siemens cu precizie de 0,3%. AdBlue –ul produs este dublu filtat la 5 microni – atat la transferul din bazinul de amestec in bazinele de produs finit, cat si la livrare ( filtru automat, Etan) cu senzori de presiune diferentiala. Avem 11 pompe in process, de pana la 60 mc/h (Grundfos, Ebara, DB)… Am enumerate toate acestea nu pentru a ne lauda , dar nici pentru a ne vaita ca au costat foarte mult ( 6.000 de euro doar sudurile la tevile de inox, care, evident, au fost mai mult ), ci pentru a se vedea ca am folosit doar produse premium.
  • Laborator propriu de analize – E… abia acum ne “laudam” - Suntem mandri ca stim ce facem si ca astfel facem bine. Suntem singurii avem asa ceva… Putem sti ceea ce producem in timp real, nu trebuie sa asteptam o saptamana, sa trimitem mostra, sa asteptam analizele (si sa platim ), abia apoi sa vindem. Noi unii nu putem avea timpi morti… desi avem o capacitate de stocare de 60.000 L, asta nu ne-ar ajuta. Probabil ca altii au capacitate de stocare de 300.000, desi loturile de productie se recomanda a se face de maximum 30.000 l Cei care au rabdare sa citeasca au inteles ceea ce vrem sa spunem … Revenind, Laboratorul propriu are nu doar niste instrumente de 2-300 $ ci aparatura de 2-300 k euro - ICP OES, analizor automat de azot, Spectrometru FTIR, spetrofotometru UV VIS, Refractometru ( nu jucarie ce converteste IR in concentratie ) Si, gata cu rasul, pentru ca este treaba serioasa si grava daca produci dupa ureche!

Povestea AdBlue

Am coroborat doua deziderate – unul personal, cu unul al masinii. Era inceput de an 2017, masina mea – un Citroen Cactus, de aproape un an atunci (acum are 4) a plans printr-un bec rosu la bord - “urea”… Cum imi pun adesea intrebari, si mai ales cum vreau sa le aflu raspunsul am aflat ce e AdBlue. I-am potolit “setea” cu 60 lei dati pe un bidon de 10L de AdBlue – atunci asta era pretul cem mai mic de pe piata la produs certificat, de calitate, in care eu aveam incredere – la statia MOL. Am sapat putin si am ajuns ca intr-o luna sa creionez un plan de afaceri care presupunea productia si, evident vanzarea AdBlue. Asta s-a suprapus peste ceea ce ziceam la inceput – dorinta mea de a “lua” banii UE pentru un proiect. Depus in martie 2017, aprobat in februarie 2018 si semnat in iunie 2018 – asta inseamna durerile facerii, dar sunt pasi in obtinerea unor fonduri de 866…. lei ( 190.000 euro atunci – 180.000 acum) luati pentru masura 2.1A – proiect finalizat si totodata 40% dintr-o investitie adevarata. Viitorul va fi lung, va vom povesti si vom impartasi impreuna tainele si beneficiile.

Scopul si valorile organizationale

Am fi ipocriti sa spunem ca doar valorile umane, de responsabilitate sociala, doar dorinta de a face bine, de a conserva si proteja natura, ceea ce am mostenit de la strabunii nosti sunt scopurile noastre. Nu, crearea de plus valoare in buzunarul propriu este scopul acestui business, ca de altfel, la toate. Dar nu cu orice mijloc – adica cream un produs in primul rand calitativ – AdBlue produs de noi este intotdeauna in parametrii tehnici de calitate. Respectul fata de parteneri (furnizori, client) este un lucru imperativ pe care il facem cu staruinta si onoare.

Si da, vrem sa se foloseasca judicious resursele de care dispunem. In domeniul nostrum unul din lucrurile pe care puteam sa-l facem in acest sens este energia consumata in procesul de fabricatie – avem propria bucata de producer a energiei electrice – panouri solare, cu o putere instalata de 6,3 kWh. Ceea ce suplimentam luam de la furnizorii clasici, dar, energie verde. Sunetem alimentati cu energie verde, adica consumam doar energie produsa din surse regenerabile.

V-ALL BLue

Contacteaza-ne

Telefon: 0744 314 400
Email: office@v-allblue.ro
Adresa: Str. Negru Voda, nr. 120, Curtea de Arges
CUI 33162769

Scrieti-ne
Lasati un comentariu si va vom raspunde cat mai curand posibil.
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.